lördag 5 februari 2011

Vi Är Här För Att Hata

Något som stört mig mer och mer (för 10år sedan var det nu-metal) är dessa fikusar med dålig hållning, emofrilla och färgglada tatueringar.
Ett exempel är fjollorna i Bring Me The Horizon, de och dess gelikar är vår tids pojkband.
De har en look, ett sound och en attiyd som mer eller mindre är en uppdatering av Backstreet Boys på 90talet och liknande band vars enda sysselsättning var att bli hyllade av småflickor runt om i världen och se snygga men sårbara ut (för de har ju känslor).

Jag blir rätt förbannat i hemmets lugna vrå när liknande dynga (tex Jared Leto's 30 Seconds Til We All Get Sars) dyker upp på Tv eller i media för att få något pris som årets rock eller metal.
Dessa inkompetenta nollor har ingenting med rock och metal att göra, bara för att det gömmer sig en elgitarr långt bak i mixen så blir det inte rock.
Bara för att bandet har tatueringar är de inte hardcore osv.

Som inavelsbandet Cocks Of Leon med hitten penis on fire som hyllas som ååååh vilka rockers. Nej det är nördar som satsat på en akademisk look som spelar dålig pop i rockförklädnad som skall vara så himla svåra och känsliga.

Spioner som säljer ut en stil.
Detta leder till att slan på stan (mmhmm) går runt i Blondie, Ramones, Rolling Stones, Iggy Pop, Misfits-kläder utan att fatta vad det är de har på sig.

-Jaha gillar du Ramones?
-Va?
-Punkbandet, tröjan?
- Va? är det det, det visste jag inte jag tyckte bara tröjan var snygg.

Förr kunde man känna igen folk (liten överdrift men det är okej) på vad de hade på sig, det blir svårare iom att pantade nollor har på sig motiv med band som de inte ens vet är band eller har någon större inblick i.

Spioner.

1 kommentar: