torsdag 27 januari 2011

This Is The End

Jag har kikat igenom ytterliggare 2 musikdokumentärer sen sist, en om The Doors och en om Morbid Angel.

Vi börjar med den sunkiga, i detta fall gäller det Tales Of The Sick - A Closer Look som handlar om inspelningen av Morbid Angels (okej album, Altars... är mästerverket) Blessed Are The Sick samt turnén som följde därpå.
Kvaliten på bilden är stundvis inte något vidare med tanke på att den är hyfsat ny, det är klart att 20 år gamla saker filmade på turné ser ut som skit, men nya intervjuer...
Att klippa och lägga på "häftiga" effekter mitt i meningar på onaturliga ställen är inte tufft om du inte är en Tysk videoregissör.

Njaa, älskar du Blessed släppet (vilket du inte bör göra, Altars... är mästerverket) så kan du se den, tycker du bara att Morbid Angel är ett rätt bra band har du ingenting att hämta här.
Att sedan folk runtom och inte själva bandet själva babblar tycker jag bara är en bajsmacka som blir allt vanligare, visserligen är David Vincent med men jag vill inte att någon turnéroadie från 91 ska babbla om Trey's gitarrsound, det vill jag att han ska göra och vill han inte vara med skit i det hela.
Endel kul anekdoter finns dock, menmen...

Nummer två är When You Are Strange - A Film About The Doors.
Denna är påkostad och Johnny Depp agerar speaker röst, en himla massa gammalt filmat material används på ett logiskt sätt (t.o.m psykadeliska knarkdrömmar funkar) och berättar/ skapar en intressant och underhållande historia om bandet och framför allt Jim Morrison.

Denna funkar även för dem som inte är hardcore fans av bandet, rekommenderas en söndagseftermiddag tillsammans med pizza och gamla ostbågar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar