tisdag 28 december 2010

Dessa Tyskar, Ständigt Dessa Tyskar


Med risk för att låta som en basher av Destruction, då nu ytterliggare ett inlägg i inte alltför positiv ton om bandet dyker upp så skall jag sammanfatta konsertdelen av senaste dvd'n;

A Savage Symphony - The History Of Annihilation

Konserten ifråga är tagen från Wacken 2007, först och främst är det mitt på dagen och soligt, men skitsamma, förutom den dåliga idén med en massa gästsångare på låten allience of hellhoundz (som det förvisso var en massa gäster på även på studioversionen, versionen då endast Schmier sjunger är mycket bättre) så framförs endel av konserten med 3 trummisar (!) samtidigt.

Tufft! säger Tysken, FAN HELLER säger jag.

Nuvarande, gamla och comeback nissen spelar tillsammans sådär lagom otight och buskisaktigt som bara Tyskar på festivalhumör kan göra.
Visst det är en kul grej, antar jag iaf, men en låt hade räckt, eller om de hade spelat en låt var en åt gången, men icke, det ska överdrivas på det där lilla Tyska sättet.
Detta är dock inte de enda buskismomenten...

Annars är det mer eller mindre prickfritt framfört, setlisten är en best of uptodate och den annars jobbiga klippningen med en massa slowmotioneffekter (Hej Kreator!) lyser gladeligen med sin frånvaro.

MEN! Destruction släppte en kanon bra dvd (Live Discharge - 20 Years Of Total Destruction) för några år sedan och den är bättre, där var det låtar från olika konserter, även festival på Wacken men även klubbkonserter vilket passar 3manna bandet bättre och de var mer hungriga på scen.

Skaffa den istället om du nu inte är kåt på precis allt med bandet.

Där ingick även liveplattan Alive Devastation som innehåller hela Wacken konserten från 2002 (?) som är kanon!
Denna ingick i köpeversionen, dvs fysiskt dvd-släpp, tanka hem versionen innehåller väl vad faan som helst.

1 kommentar:

  1. Hmm låter inte som att jag vill kolla in den DVDn, har hellre minnet av en kanonkonsert med Destruction på Musikens Hus i Göteborg inför giget i Berlin i mars. Overkil + Destruction på samma kväll kan ju inte gå fel.

    SvaraRadera