lördag 9 mars 2013

After Death - Dwellers Of The Deep


Vad har då Mike Browning sysslat med sedan han gav Trey stryk och på detta sätt avslutade sin medverkan i Morbid Angel?

Förutom att ha piskat skinn med trevliga gäng som Incubus och Acheron så bedrev han en aktivitet som "taktfast gastare" samt skinnstraffare i Nocturnus, det sistnämnda gänget imploderade dock vilket ledde till att Mike såsmåningom bildade After Death.

2012 dök denna sjukt lyxiga split-CD med bandet Unaussprechlichen Culten (skit i dom om du inte gillar gruff-gruff-mangel utan dynamik) upp.
Chile's skivbolag Proselytism har en förmåga att göra lyxiga släpp på såkallade Giant-Digipaks med posters och dyligt.
Spana även in återsläppet av Incubus klassiska demo God Died On His Knees!

Så, nu till musiken.
Om du uppskattar redan nämnda Nocturnus och, ja kanske lite Absu samt inte kräks så fort en keyboard används till något annat än intron/outron så kan detta vara för dig.
Faktum är att jag inte alls stör mig på keyboarden, jag tycker att den tillför musiken nya vidder och ger bandet sitt karaktäristiska sound.
Ett sound som bygger på Mike's "taktfulla gastande" eller chants som det så fint heter på Engelska samt hyfsat teknisk Death Metal som lyckligtvis innehåller grymma riff, leads och schyssta hookar.

Gillar du dessutom musik som både text och musikmässigt drar åt Lovecraft/Occult & det Egyptiska-hållet skall du absolut inte missa ett av 2012 års bästa släpp!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar