måndag 27 februari 2012

In Solitude: Debaser Slussen

Sveriges bästa liveband?

In Solitude gjorde en mycket bra spelning på Strand förra året, därefter har de turnérat runt i support av en av 2011års bästa plattor och blivit ett ännu bättre liveband.

Efter en rejäl urladdning under första numret we were never here så har en mikrofon och en gitarr slagits ur spel vilket är helt logiskt då stämningen i början av konserten är extremt kaotisk och hotfull.

Men med en gitarr mindre och utan backupsång så kör de ändå på för att såsmåningom få bukt med de tekniska problemen och bli fulltaliga som det heter på hockeyspråk.
Den kaotiska stämningen återkommer stundvis under spelningen och det är i mina ögon helt passande.
Det är ytterst sällan som det känns lite farligt att bevittna en konsert, som att det hela tiden är ytterst nära att allt skall spåra ur och faan vet vad som komma skall.

Låt oss säga som så att om Hornper skulle få för sig att tända eld på sig själv i on burning paths så skulle det inte förvåna, det skulle kännas fullt logiskt i sitt sammanhang.

Det finns klipp på nätet från spelningen, men stämningen i lokalen går inte att återskapas genom en mobilupptagning med kasst ljud, så vill du se ett av Sveriges nu bästa band får du pallra dig till närmsta konsertlokal då den skall besudlas av "elden från guds kärlek".

Bästa urladdning denna kväll?
Witches Sabbath

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar