torsdag 16 oktober 2014

Stench - Venture

Death Metals Broder Daniel.

Detta om närbesläktade Tribulation kan ses som Death Metal's svar på den gamla svenska proggen iom deras album förra året.

Venture innehåller många ingridienser som vi finner hos just indie pop, där andra DM-band spelar lead breaks på mörka e-strängen spelar Stench dom på den ljusa.

Att generalisera detta som Death Metal är att göra det alldeles för lätt för sig, det här är så långt ifrån Entombed och Dismember's glansdagar du kan komma.

Egentligen är det bara den råa och grymma sånginsatsen som direkt härrör genren, även om den är mer Black Metal influerad än vad som är standard.

Venture är således en skiva som följer upp 2010 års In Putrescence naturligt.
Måhända har visinfluenserna blivit tydligare, likaså används den lugna/creepiga ett-ett-ett-ett-ett-blasten som Nifelheim gjort sig kända för relativt frekvent.

Ett och annat Mortuary Drape riff gör sig också känt, men istället för att som Italienarna lägga ett märkligt pukkomp så går Stench rakt på sak med grind.

Men först och främst låter det svenskt, den  där speciella hitkänslan flertalet inhemska band besitter finns där.

Venture är därför en riktigt bra skiva och ett självklart inköp om du uppskattar Tribulation.

Det enda negativa jag har att komma med är att texternas storlek är för liten i CD digipakens booklet.

Det är helt okej att som band föredra vinylutgåvan då det kommer till den visuella presentationen, men då kanske man bara ska skippa texterna till CD versionen om de ändå inte kan tydas utan att extrem huvudvärk träder fram.

Venture är en 8 av 10 i betyg skiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar