fredag 25 juli 2014

Necros Christos - Nine Graves

Vi går i väntans tider då det gäller Necros Christos tredje och utannonserade sista fullängdsalbum.

Tyskarna tar dock tid på sig och ger därför ut ett minialbum för att stilla hungern hos fansen och få jobba ifred en stund till.

Förra året kom även en rejäl samling som bestod av gruppens material (demos, 7", minialbum) utanför de hitills släppta två fulländarna Triune Impurity Rites och Doom Of The Occult.

Nine Graves består iaf av 4 tempel, 1 gate och 4 spår metal ov death.
2 av dessa metalspår är nyskrivna och 2 är nyinspelningar.

En av dessa finner vi sedan tidigare på första fullängdaren och den andra på en sedan länge slutsåld split-7" med Teitanblood.

Onödigt eller ej, tolkningarna är i vilket fall som helst bra och man skall inte klaga över att få mer musik för pengarna.

Necros Christos räknar Nine Graves som ett minialbum (detta för att de förutbestämda albumen sprirituellt skall vara 3).

Speltiden är dock generösa 40 minuter vilket gör detta minialbum över 10 minuter längre än såkallade fullängdare med band som Bathory, Infuneral, Merciless och Slayer.

Medverkande trumslagare och basist gör här sina studiodebuter med bandet efter att i höstas gjort detsamma live då de bl.a. spelade i Stockholm, men i mångt och mycket spelar det ingen roll vilka övriga medlemmar förutom ledaren Mors Dalos Ra är.

Necros Christos har haft sitt egna sound hugget i sten sedan första demon.
Endast produktionerna har förändrats och "kryddor" med åren tillsatts.

Är du ett hardcore-fan är detta ett självklart köp, annars kan du likaväl hålla dig till fullängdarna.

Gillar du inte bandet sedan tidigare kommer du garanterat inte göra det nu heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar