fredag 16 september 2011

Låt Det Vara!

Allt för ofta försöker människor skriva om historien.
Vi har de återkommande klavertrampen som George Lucas gör på mänskligheten genom att ändra, uppdatera (läs: förstöra) sina gamla klassiska filmer med nytt material.
Nu skall tydligen dåren (ingen sund människa kan på allvar gilla dataeffektspyan Avatar) James Cameron våldföra sig på sin film Titanic genom att göra om den till 3D sisådär 15 år senare.

Om alla skulle gräva i gammalt material skulle aldrig något nytt skapas.
Låt de döda vara just döda, gör något nytt istället.
Som att skriva en till Pochahontas-ripoff med dåligt agerande smurfar tex...

Inom musikbranschen sker även liknande saker, senast med Death's diskografi som helt mixas om för att släppas på nytt.
Ge Fan I Det!
Skivorna är inspelade och låter som de låter (för dem som inte vet det så är det i själva mixningsprocessen som du totalt kan ändra hela ljudbilden, vid mastering ger man ljudbilden en extrapush och kraft), sluta peta i 20år gamla inspelningar.
Här är huvudmannen själv död sedan 10år tillbaka, så att säga skivorna nu låter som han egentligen velat är rent av omöjligt.
He dead, don´t fuck around with his shit.

Liksom då band som spelade in skivor förr får för sig att spela in skivorna igen (Testament, Exodus, Destruction mfl) för att de inte hade tillgång till lika bra ljud på den gamla goda tiden.
Nej ljudkvaliten kanske inte var lika lyxig och digital (vilket sällan egentigen blir bättre utan endast stelare) som idag, men då var ni unga och hungriga och hade en entusiasm för materialet, det har ni som gubbar troligtvis inte idag då ni spelat låtarna live i 25år.

Jag tror att jag skulle kunna sammanfatta det hela som:
Kom över er separationsångest för något ni gjorde för 15-35år sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar