fredag 2 augusti 2013

Beyond - Fatal Power Of Death

Så var den då slutligen här.

Tyska Beyond's fullängdsdebut.
Bandets 7" från förra året, Enter Transcendence gav verkligen mersmak och sedan dess har jag sett fram emot albumets släpp.

Vad sysslar dessa Tyskar med då?
Jo, de spelar Death Metal i den gamla Morbid Angel/ Necrovore-skolan.

Bäst skulle jag beskriva dom som ett mindre tekniskt Degial som inte byter riff lika ofta, allt förpackat i en produktion med rejäl kompressor på trummorna och en överlag distad och diskant klingande ljudbild.

Stundvis är bandet väldigt intensivt, men utveckling har skett sedan 7"aren, nu finns det även plats för lugnare partier i bandets ljudkonst, det är inte endast gasen i botten hela tiden.
Detta har lett till en ganska generös speltid för genren, men frukta ej för materialet håller hela vägen.

Det finns gott om minnesvärda partier och sången känns sådär härligt Tysk med en "massa reverb och snabba svammel skrik i en källare"-känsla.

Nu kommer vi dock till det enda negativa.

Klåparen som haft hand om leadgitarren har antingen 1) spelat in allt med en ostämd gitarr, eller 2) satsat på originalitet och känsla och bortsett från de vanliga skalorna, eller alternativ 3) han är helt jävla tondöv och fick sedan sparken från bandet.

Men, efter många timmar utav lyssnande och medveten hjärntvätt har jag lärt mig acceptera hans leads och störs lyckligtvis inte längre av dem.

Har du absolut gehör bör du söka dina kickar någon annanstans, men störs du inte av lite skit i hörnen och vill ha intensivt och diskant Morbid Angel mangel så rekommenderas Fatal Power Of Death som daglig dos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar